Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachine optimalisatie is het zodanig bouwen/aanpassen van een internet pagina om de vindbaarheid van de website in de zoekmachines te verbeteren. Een veel gebruikte term hiervoor is ook wel: "SEO", de Engelse afkorting van Search Engine Optimization.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Steeds meer mensen oriënteren zich op internet alvorens ze een keuze maken over het gebruik van een produkt of dienst. De oriëntatie op internet start vaak bij een zoekmachine of een startpagina. Ongeveer 90% van de websites wordt gevonden via een zoekmachine. Dit geeft aan dat de zoekmachines erg belangrijk zijn om gevonden te worden. Om uw bedrijf optimaal te laten gebruik maken van de mogelijkheden die de zoekmachines te bieden hebben, dient uw website geoptimaliseerd te zijn voor de zoekmachines.

Effectiviteit van zoekmachine optimalisatie

Als mensen gaan zoeken op internet zijn ze ook daadwerkelijk op zoek naar datgene waar ze op zoeken. Bij een advertentie in een krant is dit wel anders, veel mensen lezen uw advertentie waarschijnlijk wel, maar zijn niet op zoek naar uw produkt/dienst. Bezoekers die op bepaalde specifieke zoekwoorden (keywords) op uw site terecht komen, hebben een hoge kans van slagen om op uw website te vinden naar wat ze zoeken. Mits uw website natuurlijk produkten aanbiedt die betrekking hebben op het zoekwoord.

Nut van de juiste zoekwoorden (keywords)

Vaak zijn er voor bepaalde diensten/produkten meerdere synoniemen aanwezig. Het is belangrijk om die woorden te kiezen waarop het meest gezocht wordt, afhankelijk van de concurrentie van dat woord. Als op het ene zoekwoord meer gezocht wordt dan op het andere, maar op het ene zoekwoord is de concurrentie dermate hoog dat het bijna onmogelijk is om ene goede positie te behalen kan beter gekozen worden voor het zoekwoord met de minste concurrentie.

Garantie voor topposities

Geen enkel bedrijf kan u topposities garanderen in de reguliere zoekmachine resultaten, MPlay BV dus ook niet. Wel kan geprobeerd worden om zo hoog mogelijk in de zoekmachine resultaten terecht te komen. Veel SEO bedrijven gebruiken trucs om snel een hoge positie te behalen. MPlay BV distantieert zich van dit soort trucs, omdat deze trucs vaak leiden tot een permanente "ban". MPlay BV optimaliseert uw website voor de zoekmachines en niet voor een permanente ban, u zult dus voor een lange periode plezier hebben van onze diensten.

Geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie?

Bent u geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie voor uw website, dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen door contact op te menen.